Марийка и трима млади мъже отиват на СПА- забавна история от ТонТон в обучение Eфективна комуникация на Станислав Инчовски-Капитана

спаЧетиринадесети Март. Последен работен ден от седмицата. Време за тиймбилдинг. Целият екип ще ходим на СПА във Велинград. Транспортът ни не е организиран и всеки се спасява сам. Като аз съм решил да спася още двама с моята кола.

Обичайки да шофирам аз съм винаги за пътуването и съм безстрашен, зареден с GPS. Смел до безрасъдство дори не поглеждам къде точно на картата се намира града/селото. Разчитайки на митовете и легендите за този край, разказани ми от колегите на обяд.

Трима души- бат Вальо, Наско и аз. Вече се е смрачило и е около 19 часа. Минаваме през магазина, за да се запасим с провизии. Чакаме бат Вальо и го псуваме как може да е такава кифла в магазина и толкова да се бави. Излиза той с шест кенчета бира усмихнат и потегляме. Като ритуал преди да тръгнем попълвам адреса в GPS-a, както лелка от ЖП гара пише на клавиатура. След 10 минути мъки най- сетне сме на Цариградско с отворени прозорци.

След два-три диска Rammstein и Камелия вече трябва да потегляме на Юг. Единственият проблем е времето- вали като из ведро и има непрогледна мъгла. Затова караме бавно само със 100 км/ч. Подминаваме табелата за Велинград, но според GPS-а (с име Марийка заради женския глас) по- краткия път е през Пазарджик. Доверяваме й се безрезервно и минаваме от там.

Вальо е вече на четвърта бира и е на черешата. Стигаме до село с махната табела, където сякаш е паднала бомба. Тъмно е, пътят е подготвен за ремонт и няма асфалт. Толкова много е разкопано, че по пътя шахтите стигат височината на колата. Минаваме както през дюните в Дубай с 50 на първа, само където не караме джип и на края на селото колата прегря. Спираме ние за почивка, явно тъкмо на време бате Наско да изпуши една цигара.

Потегляме ние отново през мъглата към гората. Завои, чукари и няма почти никакви знаци. Напреднал с времето започвам да се усъмнявам в митовете на колегите, че се стига до Велинград за два часа, а ние вече пътуваме от три. Бат Вальо вече е на 5та бира и иска да спираме, за да се облекчи. Вече пее Rammstein въпреки че любимият му изпълнител е Милко Калайджиев. Нарочно карам малко повече на спирачка, за да го мъчим и за да му се смеем с Наско. Бат Вальо само се разписква и се сърди, докато накрая го съжалихме и спряхме до една изоставена колиба, където имаше отбивка. Отива той да си върши работата и ние потегляме без него с мръсна газ. Останал той на тъмно сам с мечките, с полуизсулени гащи тръгва да гони колата и да хвърля кенчета по нас. Натоварихме го ние обратно и продължихме. Според легендите на колегите трябваше скоро да пристигнем дори и със забавянето заради бавното каране поради мъглата.

Половин час по- късно виждаме светлините на някакво село и вече сме приготвели ножовките, за да се включваме в пира с другите ни колеги. Според Марийка адреса се намираше много наблизо и ние много се зарадвахме. Леко зачудени, че на табелата на селото не пишеше Велинград, ние се успокоихме, че според една от легендите разказани ни на обяд, че Велинград е бил обединение от четири други села. „Сигурно е забравена табела на някои от тези села“, помислихме си ние.

Стигаме на адреса на улица без осветление и къща от кирпич. Споглеждаме се и си казваме, че това не ни прилича на 5 звезден хотел във Велинград. Вадя аз старата карта на България и малко фенерче. С общи усилия разбираме, че се намираме на 100 км от Велинград от другата страна на Родопите и че за да отидем там трябва да обиколим цялата планина от юг.

Потегляме отново и след още два часа пристигаме в механата малко преди единадесет часа. 15 минути преди да затвори кухнята.

Хапнахме си хубаво с останалите и се посмяхме на четири-часовите ни премеждия из чукарите и може би на едно от най- забавните пътувания, които са ми се случвали.

Още забавни истории вижте в блога, полезни статии за ежедневието и общуването вижте в нашия сайт, за нашите обучения кликнете тук или тукcar-gps

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s